Naš veliki zahtev za kvalitetom

Održivost & Kvalitet

Kvalitet u aluplast-u ima najviši prioritet,kako bi

  •  postigli optimalno zadovoljstvo kupca,
  • osigurali isporuku proizvoda uz najbolji odnos cena/kvalitet,očuvali i povećali našu prednost u odnosu na konkurenciju stvorili bazu za konstantno poboljšavanje naših zaposlenih .


Ovaj fokus na kvalitet ogleda se u svim našim procesima, sistemima, proizvodima, inovacijama i uslugama. Stoga nastojimo da stvorimo takvo okruženje u kojem ohrabrujemo naše zaposlene i dobavljače da greške sprečavaju i uvek teže najboljem rezultatu.

Zaštita čovekove okoline- i upravljanje energijom

Mi preuzimamo odgovornost:proizvodni proces koji ne šteti okolini,kao i održivo uređena radna mesta su konkretne aluplast ekološke smernice ,koje se ogledaju i u našim za okolinu ekološkim proizvodima.

Za naš sistem upravljanja energijom dobili smo sertifikat po standardu ISO 50001. Između ostalog upotrebom visoko efikasnih kompresora na vazdušni pritisak,energetskom optimizacijom naših proizvodnih linija i drugim merama uspeli smo značajno da smanjimo našu potrošnju energije. To znači: da mi proizvodimo na postrojenjima koja imaju na nivou evrope najnižu potrošnju energije.

Aktivna zaštita okoline aluplast prozorima

Zaštita klime nema alternativu! I mi smo ponosni na činjenicu da naši energetski štedljivi prozori tome značajno doprinose! Jer onaj ko želi sniziti energetske potrebe zgrade mora početi najpre sa prozorima. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama naši prozorski sistemi mogu ponuditi vrhunske izolacijske vrednosti sve do onih važećih za pasivne kuće.

Obezbeđeno reciklažom

Prvo dobra vest: PVC-e je moguće reciklirati do sedam puta bez ikakvog negativnog uticaja na svojstva materijala Zbog toga smo vec pre mnogo godina započeli sa temom recikliranja. Ne samo da smo zagovarali osnivanje Rewinda (udruženja za reciklažu prozora) i zajedno sa ostalim proizvođačima PVC-a nametnuli sebi dobrovoljno samoodgovornost za održivo poslovanje, nego smo i značajno investirali u svoja postrojenja za reciklažu u Karlsruheu. U razvoju naših inovacija tema recikliranja je prisutna od samog starta. Npr. kod energeto® sistema, gde se svi upotrebljeni sastojci bez problema mogu razdvojiti i ponovo preraditi. 

U sveži materijal za proizvodnju prozorskih profila iz glavne grupe profila aluplast isključivo koristi stabilizatore bez olova ,na bazi kalcijum-cinka. Primenom ovih stabilizatora i angažmanom u projektu "VINYL 2010", koji propagira upotrebu reciklata u prozorskim profilima, aluplast omogućava time proizvodnju kao i reciklažu prozorskih profilnih sistema na potpuno ekološki prihvatljiv način. 

Odgovornost za čoveka i okolinu

aluplast preuzima doslednu odgovornost za čoveka i okolinu čime zajedno sa svojim kupcima i partnerima doprinosi aktivnoj zaštiti okoline!

EPD
EPD

EPD: Dokumentovani ekološki proračun

Naši proizvodi poseduju EPD (evropska ekološka deklaracija proizvoda) prema ISO 14025 i EN 15804 , koja ekološki proračun naših PVC-e prozora ,računat na osnovu prosečnog životnog veka proizvoda od 50 godina, precizno dokumentuje.

Više informacija o održivosti i sertifikovanim tehnologijama i proizvodima

Diese Webseite verwendet Cookies. Durch die Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Datenschutzinformationen